(038) 4771528 info@therafit.nl

Claudicatio intermittens

Daar waar je risicofactoren kunt beperken, is het goed dat te doen. Denk hierbij aan roken, een verhoogd cholesterol en overgewicht. Naast verschillende zorgverleners zijn wij de fysiotherapeuten die je hierbij kunnen helpen.

En ook al doet het pijn, zeker bij etalagebenen, is het erg belangrijk dat je blijft lopen om de bloedtoevoer in de benen te blijven stimuleren.  Als je dagelijks een stukje wandelt, dan merk je zeker na een tijdje, dat je steeds langer pijnvrij kunt bewegen.

De medische-latijnse naam voor ‘etalagebenen’ is Claudicatio intermittens. Maar wat zijn etalagebenen nu eigenlijk?

Als je loopt hebben jouw beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer je stilstaat. Door aderverkalking (vernauwing in je aders) in jouw benen lukt het de slagaders niet om genoeg zuurstof in je spieren op te nemen. En dit gaat pijn doen als je loopt! Door het geven van een juiste looptraining in onze praktijk kunnen wij je helpen om weer pijnvrij te gaan lopen. De looptraining is erop gericht dat je uithoudingsvermogen geoptimaliseerd wordt en de risico’s op adervernauwing beperkt blijft. Jouw klachten zullen afnemen en vaatoperaties zoals een dotterbehandeling kunnen hierdoor voorkomen worden.

Sybout Poelsma is hierin gespecialiseerd en als praktijk zijn wij aangesloten bij het landelijke ClaudicatioNet.

ClaudiCatio is een chronische indicatie. Hiervoor moet u de eerste 20 behandelingen uit uw eigen aanvullende pakket betalen, daarna vergoedt uw zorgverzekeraar 37 behandelingen uit uw basisverzekering. Heeft u toch nog vragen over deze looptraining of uw vergoeding? Bel gerust met onze praktijkassiste of maak een afspraak met de fysiotherapeut.

 

Maak een afspraak

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten?
Gebruik dan ons contact formulier.

Contact informatie

(038) 4771528

info@therafit.nl

Van Haersoltelaan 7
8061 EG Hasselt

Volg ons op social media

Samenwerkingen