(038) 4771528 info@therafit.nl

Kan ik een afspraak maken?

Ja dat kan, maar alleen als u geen symptomen heeft van hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid.

Bent u langer dan 3 maanden niet bij ons geweest of bent u helemaal nieuw in onze praktijk, dan ontvangt u altijd een intakegesprek middels een videoconsult. Tijdens dit consult kunt u met uw therapeut bespreken of een volgende afspraak in de praktijk gemaakt moet worden omdat dit het beste is voor uw functioneren. Hierbij wegen we het risico op besmetting af tegen de noodzaak om behandeld te worden.

Wie behoren tot de kwetsbare groep?

Mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Daarnaast zijn mensen met de volgende aandoeningen kwetsbaar:

  • hart- en vaatziekten
  • diabetes type 2
  • luchtwegaandoeningen
  • kanker waarvoor behandeling is ingezet die het immuunsysteem verzwakt
  • nierfalen

Hoe veilig is het bij jullie in de praktijk?

Bij het vaststellen van ons beleid in de praktijk zijn we uiterst zorgvuldig te werk gegaan en nemen we meer veiligheidsmaatregelen dan de overheid aangeeft.

Wij hebben besloten vooralsnog alleen mensen toe te laten die geen symptomen hebben. Als we een fysieke behandeling moeten doen waarbij we binnen de 1,5 meter contact hebben, dan gebruiken de therapeuten een mondkapje en handschoenen. Verder hebben we alle openbare ruimtes zo ingericht dat 1,5 m. goed gehanteerd kan worden en leven we de instructies voor handhygiëne zeer goed na.

Wat kan ik zelf doen om zo veilig mogelijk bij jullie te komen?

Komt u alleen.

Kom niet vroeger dan 5 minuten voorafgaand aan uw afspraak. Uw therapeut heeft u van te voren aangegeven welke behandelkamer u moet zijn: behandelkamer 1 (rechts) of behandelkamer 3 (links).

Verder neemt u een schone handdoek mee als u weet dat u een fysieke behandeling krijgt. De therapeut zal een mondkapje dragen en handschoenen.

Ik krijg groepstherapie. Wat is daarvoor het beleid?

Groepstherapie is voor mensen met een bepaalde chronische aandoening waarvoor therapie in klein groepsverband de beste keuze is. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met COPD of Parkinson. Zij krijgen de mogelijkheid om met 2 patiënten op 1 therapeut apart in de fitnesszaal te oefenen. De 1,5 m grens kan op deze manier goed gehanteerd worden.

Hoe zit het met de groepslessen en medisch fitness?

De groepslessen en medisch fitnesslessen, waarvoor mensen een abonnement hebben afgesloten, worden nog niet hervat. De groepen zijn te groot en we hebben niet de ruimte om met 2 mensen per begeleider te gaan trainen.

Gaan consulten op afstand nog door?

Ja zeker gaan deze nog door. We hebben gemerkt dat we een videoconsult voor veel mensen werkt en net zo effectief is als een behandeling op de praktijk.

Verder is het voor mensen die WEL symptomen hebben van hoesten, niezen, keelpijn, koorts en/of benauwdheid in deze fase nog de enige optie om behandeld te worden.

Hoe zit het met de vergoeding van video-consulten?

Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie worden video-consulten op dezelfde manier vergoed als een consult in de praktijk.

Ik ben doof/slechthorend en kan geen gebruik maken van jullie video-consulten. Wat nu?

Binnen onze praktijk zijn we gewend om met mensen die doof of slechthorend zijn te mailen of appen. Dit werkt wat ons betreft prima en daarmee kunnen we goed bepalen wat nodig is. Ook werken we oefenschema’s uit waar je al veel aan kunt hebben. Wat ons betreft werkt het dan verder precies zo als de begeleiding voor horende mensen.

Ik heb hooikoorts symptomen. Mag ik wel komen?

Nee, helaas niet. We hebben besloten om mensen met symptomen van hoesten,  niezen etc. niet toe te laten. Helaas zijn dit ook de symptomen bij hooikoorts. In de wachtkamer  kan men het verschil niet zien en om het gevoel van veiligheid optimaal te houden, hebben we deze vervelende keuze moeten maken.

Ik sport in een groep of individueel bij jullie en dit staat nu ook stil. Wat gebeurt er met mijn abonnement?

In april en mei wordt een coulanceregeling toegepast van 50 % op het sportabonnement. Via de mail heeft u fitness schema’s ontvangen waarmee u binnen of buiten uw oefeningen kunt uitvoeren. Mocht u weer toe zijn aan nieuwe oefeningen dan kunt u dit altijd kenbaar maken via de mail, en ontvangt u van de fysiotherapeut weer mooi nieuw schema op uw wensen afgesteld.